Tarieven

Uurtarief

Het honorarium van Koek en Ei Mediation is marktconform en wordt berekend volgens een vast uurtarief: 157,00 euro exclusief btw. Bij andere zaken worden de kosten over het algemeen gedeeld door de partijen of gedekt door een derde partij. Bij twee partijen komt het doorgaans neer op 78,50 euro inclusief btw per partij.

Bij rechtbankmediations hanteert Koek en Ei Mediation een instaptarief. In dat geval betaalt u voor het eerste gesprek (maximaal 2 uur) 75 euro (exclusief BTW) per partij.

Bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten betaalt. Bij mediations in strafzaken betalen het slachtoffer en de verdachte niets. 

Volledige of gedeeltelijke vergoeding van de mediatorskosten via de Raad voor Rechtsbijstand of uw verzekeraar

Verder is het goed om via uw inkomen na te gaan of u wellicht voor een gesubsidieerde mediation (toevoeging) in aanmerking komt. De Raad voor Rechtsbijstand dekt bijna alle kosten van een mediation. U betaalt wel altijd een eigen bijdrage van minimaal 53 of 105 euro per persoon, afhankelijk van uw inkomen. Koek en Ei Mediation vraagt voor u de toevoeging aan. Meer informatie over de vergoeding vindt u op deze link: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Bij sommige rechtsbijstandverzekeraars is mediation standaard verzekerd tot wel 3.000 euro. Hieronder treft u de polisvoorwaarden van een aantal rechtbijstandverzekeraars: