Tarieven

Uurtarief

Het honorarium van Koek en Ei Mediation is marktconform en wordt berekend volgens een vast uurtarief. Hoe hoog het tarief precies is, hangt af van het soort zaak en van uw persoonlijke situatie. Over de kosten zijn we vooraf altijd transparant. 

Bij mediation op doorverwijzing van het Juridisch Loket of een rechtbank hanteert Koek en Ei Mediation een instaptarief. In dat geval betaalt u voor het eerste gesprek (maximaal 2 uur) 75 euro (exclusief btw) per partij.

Bij arbeidskwesties is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten betaalt. Mediations in strafzaken zijn kosteloos voor de benadeelde en de verdachte. Bij familiezaken worden de kosten over het algemeen gedeeld door de partijen of gedekt door een derde partij. 

Het aantal gesprekken met alle betrokkenen is afhankelijk van de situatie en schommelt tussen twee á vijf gesprekken. Een gesprek duurt meestal anderhalf tot twee uur. Het uitgangspunt is om binnen korte tijd een bevredigend resultaat te bereiken voor alle partijen.

Volledige of gedeeltelijke vergoeding van de mediatorskosten via de Raad voor Rechtsbijstand of uw verzekeraar

Verder is het goed om via uw inkomen na te gaan of u wellicht voor een gesubsidieerde mediation (toevoeging) in aanmerking komt. Wanneer u in aanmerking komt voor een toevoeging dan dekt de Raad voor Rechtsbijstand bijna alle kosten van een mediation. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u enkel een eigen bijdrage van 53 of 105 euro per persoon voor de hele mediation. Koek en Ei Mediation vraagt de toevoeging kosteloos voor u aan. Meer informatie over de vergoeding vindt u op deze link

Bij sommige rechtsbijstandsverzekeraars is mediation standaard verzekerd tot wel 3.000 euro. Hieronder treft u de polisvoorwaarden van een aantal rechtsbijstandsverzekeraars: