PERSBERICHT – toename discriminatie op de werkvloer

De afgelopen maanden vangt Koek en Ei Mediation veel meer signalen op van discriminatie op de werkvloer. Koek en Ei maakt zich zorgen over deze toename en roept werkgevers op discriminatie bespreekbaar te maken. Politiek, politie en rechters moeten zich blijven inspannen om Nederland de rechtstaat te laten zijn waar elke inwoner vertrouwen in kan hebben.

Ali al Hadaui, van Koek en Ei Mediation: “De laatste maanden word ik veel vaker benaderd met het verzoek te bemiddelen bij een arbeidsconflict waarbij discriminatie een vermeende rol speelt. Men wil bijvoorbeeld niet meer samenwerken met een moslim-collega, of werknemers met een biculturele achtergrond hebben het gevoel harder afgerekend te worden op fouten dan autochtone collega’s.”

rsz_discriminatie_op_de_werkvloer

 

 

 

 

 

 

Koek en Ei Mediation roept werkgevers op gevoelens van discriminatie in een vroeg stadium bespreekbaar te maken: organiseer een dialoog, over discriminatie, maar ook over de redenen die aan de discriminatie ten grondslag liggen.

Al Hadaui: “De politiek heeft de laatste maanden stevige uitspraken gedaan over vluchtelingen, de politie ligt al jaren onder vuur van beschuldigingen van etnisch profileren en een vorig jaar gepubliceerd onderzoek van de Universiteit Leiden toonde aan dat rechters allochtone daders zwaarder straffen. Politiek, politie en rechters moeten hun verantwoordelijkheid nemen door zich te blijven inspannen om Nederland de rechtstaat te laten zijn waar elke inwoner vertrouwen in kan hebben.”

Koek en Ei Mediation is werkzaam op de gebieden van arbeids-, straf- en familierecht. Door hun multi-culturele achtergrond, zijn de mediators van Koek en Ei onder andere goed in te zetten bij conflicten waarbij één van de partijen een niet-Westerse achtergrond heeft.

___

Noot voor de redactie: voor vragen kunt u contact opnemen met drs. Ali al Hadaui, van Koek en Ei Mediation, op 070-35 96 228, 06-24 747 839 of info@koekenei-mediation.nl. Kijk voor meer informatie over Koek en Ei op http://koekenei-mediation.nl/.