Mediationseminar ‘In de Schaduw van de Wet’

overeenkomstKoek en Ei Mediation nodigt je uit voor het seminar ‘In de Schaduw van de Wet’, dat dinsdagavond 27 oktober 2015, vanaf 18.00 uur zal plaatsvinden in Buurtcentrum De Mussen, in de Schilderswijk. Het seminar is bedoeld om advocaten, juristen en andere geïnteresseerden beter te laten kennismaken met mediation. De avond is gratis, vrijblijvend en biedt de mogelijkheid tot netwerken.

De Nederlandse Mediatorsvereniging omschrijft mediation als “het gezamenlijk oplossen van een geschil of conflict onder deskundige leiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde, de mediator”. Mediation is in opkomst. Om cliënten goed van dienst te kunnen zijn, moeten advocaten weten wat mediation is en hoe het ingezet kan worden. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat mediation in veel gevallen kosteloos toegewezen kan worden via de gesubsidieerde rechtsbijstand en dat advocaten hun cliënten kunnen blijven bijstaan tijdens een mediationtraject.

De agenda voor de avond:

17.15 Inloop

18.00 Opening door de avondvoorzitter Fatima Akchar, Fatima Hand en United Lights

18.10 Marja Bolier, bestuursadviseur college B&W gemeente Den Haag, deelt haar ervaringen met de informele aanpak van klachten en geschillen.

18.30 Ali al Hadaui, directeur/mediator van Koek en Ei Mediation, legt uit wat het maakt dat mediation (arbeidsrecht, bestuursrecht, buren, business-business, strafrecht) mainstream is geworden en hoe het voor partijen kan werken.

 

18.50 Pauze

19.00 Paneldiscussie met de zaal, onder leiding van de avondvoorzitter. Het panel bestaat  naast Marja Bolier en Ali al Hadaui, uit:

Bert van Alphen, jeugdombudsman gemeente Den Haag

profielfoto Bert van Alphen

 

 

 

 

 

 

Ajoeb Mohamedajoub, directeur/mediator Mohamedajoeb MediatorsAjoeb Mohamedajoeb

 

 

 

Logo Mohamedajoeb Mediators

 

 

 

Petra Slingenberg-Beishuizen, advocaat-mediator en partner Martens Delissen

20.00 Netwerken

20:45 Einde

Het seminar zal plaatsvinden in Buurtcentrum De Mussen, Rijswijksestraat 157 (zijstraat Hoefkade), Den Haag.

Vooraf aanmelden is gewenst in verband met inkoop. Gedurende de avond zorgt Koek en Ei Mediation voor hapjes. Als je komt, klik hier of stuur een email naar seminar@koekenei-mediation.nl.